Search

Saflor

Saflor er en vakker, oransje blomst, med en olje rik på lipider. Inspirert av de gamle egypterne som brukte den näringsrike tisteloljen i pleiende salver, har vi beriket våre kremaktige blandinger med denne biologisk nedbrytbare oljen. Fukt hvert hårstrå og la deg sjarmere av den utsökte orientaliske duften.


Også tørt hår kan finne sin naturlige sunnhet. 

SAFLOROLJE

Saflorolje er en av naturens mest generøse gaver som også er nedbrytbar.


Når den mest kjøttfulle delen av blomsten presses, mister plantes sin karakteristiske smak og farge. Men våre kjemikere har oppdaget at oljen som utvinnes er vesentlig lipider.

Her kommer frøene

Saflor vokser naturlig i tørre områder med regnsesong, og har derfor røtter som vokser dypt. Du har kanskje allerede sett denne tistelaktige planen med spisse blader og vakre blomster som kan være gule, orange eller røde... Hver gren kan inneholde så mange som 15-20 frø per hode.

Litt historie

Visste du at saflor er en av de eldste kjente avlinger?


De gamle egypterne benyttet saflor til å produsere noen av fargestoffene og blomsterkransene som er funnet i faraoenes gravkamre. I dag vokser planten over hele verden – Kasakhstan, Argentina, India, Mexico, USA...
safflower trust

Vi stoler på saflor

Saflor er en allsidig plante. Den brukes som smaksforsterker i mat, til medisinske formål, og botanikere forbløffes stadig over dens mange bruksområder.

Krydre håret ditt!

Produkter i Safflower-serien

SAFFLOWER
sjAMPO

SAFFLOWER
Balsam

SAFFLOWER
SOFTENING OINTEMENT

SAFFLOWER
Hårmaske