Search

Vårt Magasin

Vår historie

Digital Detox: Utrolig, men sant

Vi vet alt som er verdt å vite om detoxkurer. Godt for kroppen, godt for sinnet – kan man annet enn elske dem? 

Men digital detox? Det høres absurd ut - nærmest umulig. Hvor skal du i det hele tatt begynne? 

Men før jeg fortsetter; la meg veldig raskt beskrive mine digitale vaner. Jeg er vanligvis online første gang kl 06.30 om morgenen, og så på vei til jobben bruker jeg en time på sosiale medier, og i pausen min kl 10 sjekker jeg Twitter. Hvis jeg tror den fargerike salaten i lunsjen vil ta seg godt ut på instagram, så poster jeg et bilde av den; og etter dette leser jeg mail mens jeg tar en kopp te. På vei hjem fra jobben om kvelden besøker jeg forskjellige nyhetssider på mobilen, og når jeg endelig er hjemme bruker jeg ca. tre timer på nettet. Gjør dette meg til digital-avhengig? 

Å være på en digital detox betyr at jeg unngår å bruke internett, og ikke lenger bruker store deler av dagen på Facebook. Burde jeg også droppe den smarte skrittelleren min når jeg løper en tur? Eller min oppkoblede gaffel, som overvåker hvor fort jeg spiser? Men jeg har jo bruk for disse tingene!

Lese en papirbok i stedet for en på nettbrettet? Ja, hvorfor ikke? Men hvordan slår jeg den på? 

Nå for tiden virker det nærmest umulig å ta en pause fra den digitale verden – det føles rett og slett som om du stenger deg ute fra verden. Ironisk nok kan du starte din digitale detox med å  – laste ned et par apper på mobilen som vil deaktivere varslinger fra sosiale medier. 

Det kan også være små ting, som å kjøpe en vekkerklokke for å unngå å strekke deg etter telefonen, for å stenge den av om morgenen.

Og så, når du ikke er fullt så avhengig av din digitale verden, vil du oppdage at det virkelig er noe med det å møte mennesker, snakke med andre ansikt til ansikt og leve livet in real life, for å si det sånn...

Jeg liker tanken. Kanskje jeg prøver det likevel. 

#detox

#kropp

#sinn

#digital


Nyheder 

Vårt magasin