Search

Vårt Magasin

Vår historie

4 hemmelige grønne paradis i Paris' jungel

"Paris er en kvinnes by med blomster i håret" skrev den amerikanske forfatteren Henry van Dyk. Og han hadde rett! Når man tenker på Paris, så tenker man på byens storslåtte monumenter, gater fylt med historier, museene og skattene der inne… men Paris er også full av nesten ukjente tilfluktssteder, perfekte for en deilig spasertur.

Jeg skal fortelle deg alt om dem, men det må bli en hemmelighet mellom oss….avtale?

Etter å ha besøkt Guimet-museet for asiatisk kunst, er en spasertur i Zen-hagen ved Buddha Pantheon et must. Akkurat her, i hjertet av Paris, vil det føles som om du er blitt teleportert til Japan. Tepaviljongen, de kjempestore bambusrørene, de store steinplatene....Og tilgangen til dette japanske paradiset er helt gratis!

Til de som leter etter litt landlig stemning i den franske hovedstaden – nå er det deres tur. Vi har alle hørt om Père Lachaise-kirkegården, men det er ikke mange som kjenner til den naturlige hagen som ligger rett ved siden av. Det er en ekte grønn juvel, hvor naturen hersker. Ingen plenklipping, ingen vannspredere – hagen har en helt klart vill side, noe som gjør den til en av de mest unike i Paris. 

Lite er også lekkert. Beskyttet fra gatestøy og godt plassert mellom historiske bygninger finner vi Franc-Bourgeois-Rosiers-hagen i det 4. arrondissement. For å finne dette meget hemmelige stedet må du først gå gjennom Hôtel de Coulanges.

Den siste hagen ligger også i Marais-området og kan være vanskelig å finne, men den er vel verdt en omvei, tro du meg:  Den ligger på Saint-Gilles Grand Veneur-plassen, mellom praktfulle rosebusker og er et perfekt sted for å ta en pause i en av hovedstadens mest særegne parker. 

#Paris

#Byliv

#Zen

#Kultur

#Turisme

#Oppdagelsereise


Nyheder 

Vårt magasin