Search

Vårt Magasin

Vår historie

Sofia, 38 år, er lærer på landet 

“Min livsendring, fra storby til landet” 

Hvordan startet det? Jeg har bestanding bodd i storbyer og alltid likt det. Alle kulturtilbudene rett utenfor døren, den energiske verden, det pulserende livet. Men da jeg ble mor skjønte jeg raskt et par ting; at barna mine ikke hadde nok plass til å leke på, at balkongen min var blitt for liten for alle blomstene jeg elsket ... Det var en mangel på natur og mangel på luft.
En dag så jeg at en liten by søkte etter en lærer fra neste skoleår. Så jeg søkte stillingen.

Hva gjør du i dag? I dag har vi et stort hus med en så stor hage at vi har snakket om å skaffe oss et par sauer, eller tre, som skal ta seg av gressplenen. Jeg elsker å undervise her like mye som jeg gjorde tidligere. Familiens liv har blitt helt forandret: Barna mine er nesten aldri syke, og vi har gjenoppdaget gleden ved å være i naturen siden vi er omkranset av trær og planter.

Noen gode råd? Når du alltid har bodd i byen er det ikke så lett å ta skrittet fullt ut og flytte på landet. Vi ble enige om å forsøke i ett år, og hvis det ikke fungerte skulle vi flytte tilbake til byen. I dag lurer vi på hvordan vi kunne bo så lenge midt i betong og forurensning. Livskvaliteten vår er så mye bedre her, og det tar bare en halv time med bil til byen hvor vi kan oppleve alle kulturtilbudene. Livet på landet har vært utrolig berikende for meg.

Nyheder 

Vårt magasin