Search

Vårt Magasin

Vår historie

Chloe, 28 år, dyrlege 

Min livsendring, fra dyrlege i Frankrike til dyrlege i Australia.

Hvordan startet det? Jeg har alltid hatt to lidenskaper her i livet; dyr og å reise. Jeg tok godt vare på den ene ved å bli dyrlege, mens drømmen om å oppleve verden ble liggende i bakhodet. Så dro jeg en måned til et dyrereservat i Australia og ble tilbudt jobb. Jeg måtte dra tilbake til Frankrike og planlegge det store eventyret, fylle ut alle nødvendige papirer og si opp på veterinærskolen jeg jobbet på. Seks måneder senere kunne jeg reise tilbake til Australia og etablere meg der.

Hva gjør du i dag? I dag jobber jeg fulltid med å passe dyr i reservatet. En engelsk kollega og jeg leder et team av dyrleger og vi lærer opp nye medarbeidere. Vi deltar også aktivt i et forebyggingsprogram for truede dyrearter. Dette er det beste av to verdener for meg – broen mellom mine to lidenskaper.

Noen gode råd? Å forlate alt er ikke nødvendigvis så vanskelig hvis du har et sterkt prosjekt. Tingene løser seg selv. Men du må planlegge; først alle administrative papirer, deretter finne ut av hvordan du kommer deg til det nye landet, hvordan du skaffer deg jobb osv.


Ønsker du å følge drømmen din – selv om den ligger tusenvis av kilometer unna, er det verdt det.


Hvem vet – kanskje reiser jeg en dag tilbake til Frankrike, men dette er en unik opplevelse. Jeg lærer så mye som jeg aldri ellers ville ha lært.

Nyheder 

Vårt magasin